Specificaties SeapiX 3D Multibeam Sonar

TECHNIEK VAN EEN ANDERE CATEGORIE VOOR VISSERIJ & RESEARCH  

SeapiX-FDe SeapiX is een compleet op zichzelf staand beslissingshulpsysteem, dat door zijn akoestische sensor analyses maakt van het mariene milieu en deze gegevens tegelijkertijd verwerkt met het gegevens-verwerkingssysteem. SeapiX beoordeelt twintig keer meer vis en zeebodem dan klassiekere multibeam systemen.
 

Niet eerder heeft een multibeam zoveel zicht kunnen bieden op visbestanden. De SeapiX biedt een realistische visevaluatie en een volledige ecosysteembeschrijving. Voor schippers is het nu mogelijk om verschillende vissoorten te selecteren en op deze manier de winstgevendheid en duurzaamheid te verbeteren. De SeapiX levert realtime kennis van de habitat en de visbestanden met niet eerder vertoonde nauwkeurigheid en dekking.

 

DE SEAPIX VERHOOGT UW WINSTGEVENDHEID

De Seapix biedt totale controle over de wateromgeving en voldoet aan de strengste eisen van schippers. Het onderscheidt zich van de tot nu toe eerder verschenen producten op het gebied van omnidirectionele sonars en sounders. Ten aanzien van vistechnieken brengt de SeapiX een revolutie teweeg door optimaal nauwkeurige informatie te geven. De schipper wordt in staat gesteld om de overvloed in biomassa en de kenmerken van de zeebodem te correleren.

 

De SeapiX kan worden gemonteerd als; “Neerwaartskijkend”, als “Zijwaartskijkend” of als “Vooruitkijkend” 3D sonar en biedt volgens de eisen van de vistechniek altijd een geschikte en flexibele oplossing. SeapiX biedt betrouwbare beslissingsinformatie door een ongeëvenaarde watervolume te doorzoeken.

 

De Seapix biedt een unieke nauwkeurigheid en het vermogen om scholen te analyseren en te vergelijken. De schipper wordt in staat gesteld om een echte visserijstrategie toe te passen om zich meer te richten op het vangen van de benodigde scholen en daarmee de tijd op zee te verkorten.

 

Voor meer informatie, download onze PDF Brochure: Visserij-Catalogus 

 

SEAPIX-R IS EEN GEAVANCEERD HULPMIDDEL VOOR WETENSCHAPPERS

SeapiX-R biedt nauwkeurige waterkolomdekking, biomassa beoordeling, bodemkartering en karakterisering. SeapiX-R is het eerste compacte civiele systeem dat bestaat uit een dubbele Mills Cross multibeam sonartransducer die totale vrijheid van controle biedt. De meervoudig geavanceerde modulatiemodi, waaronder CHIRP, gecombineerd met Doppler-verwerking, staan garant voor de hoogst mogelijke detectieprestaties, zelfs in moeilijke omstandigheden.

 

Voor meer informatie, download onze PDF Brochure: Datasheet SeapiX-R 

 

bathy


Specificaties

GBA-ANALYZER

vissoorten

Vissoorten TS-ranglijst

 

GBA is de nieuwe “Geografische Biomassa Analyzer” ontwikkeld door iXblue. Deze functionaliteit is uniek in commerciële visserijactiviteiten. Elke akoestische detectie van een vis registreert zijn geografische positie. Visecho’s komen uit alle SeapiX swaths in actie en leveren duizenden detecties van vis in scholen of verspreide vissen. GBA is een statistische processing tool dat de verdeling van visecho’s kan berekenen op basis van een volledig watervolume. Deze volumetrische distributiehistogramberekeningen kunnen worden beschreven volgens verschillende filtercriteria, zoals minimale en maximale akoestische responsniveaus, of minimale en maximale diepte van de bestudeerde waterlaag, en volgens het geselecteerde geografische gebied of volgens de geschiedenis van visdetecties.

 

Biomassa kan worden geëxtraheerd, geanalyseerd en weergegeven in 2D- en 3D-weergaven door vissen te selecteren uit echogrammen of 2D-weergaven van biomassa. De GBA-functies van SeapiX verzamelen een enorme hoeveelheid afzonderlijke visdetecties en verwerken deze in realtime.

 

Wanneer de operator een school selecteert, toont het histogram de spreiding in verschillende akoestische responses voor elke viscategorie of soort. De schipper kan op elk moment de akoestische respons – volgens filtercriteria – van een school of vis als “klasse” opslaan in de GBA-database. Hij zal het vervolgens kunnen oproepen om de gewenste klasse te extraheren en te filteren. De verdeling van klassen wordt automatisch berekend door de SeapiX GBA. Deze verhouding in percentage toont het waargenomen relatieve percentage van elke klasse in de biomassadatabase. De ratio% berekend door SeapiX is het percentage van elke klasse in het geselecteerde ecosysteem, volgens de biomassaselectie (uit het echogram of uit het 2D-gebiedskader) en de geselecteerde waterlaag.
 

bandicam